google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Σκέτος καφές, σκοτεινή προσωπικότητα - ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

Video of the Day

Our Team

Know us

Σκέτος καφές, σκοτεινή προσωπικότητα

Τετάρτη 14 Οκτωβρίου 2015

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιου του Ίνσμπρουκ της Αυστρίας μελέτησαν τις διατροφικές προτιμήσεις 1000 ανθρώπων σε δύο διαφορετικά πειράματα. Στη συνέχεια, οι συμμετέχοντες συμπλήρωσαν σειρά από ερωτηματολόγια σχετικά με την προσωπικότητά τους.



Τα αποτελέσματα έδειξαν ότι η προτίμηση για πικρά τρόφιμα και ποτά συνδεόταν με σκοτεινές προσωπικότητες. Άνθρωποι που τους άρεσε πολύ ο καφές (χωρίς γάλα), η πικρή σοκολάτα, το τόνικ και τα ραπανάκια ήταν πιο πιθανό να έχουν ναρκισσιστικά, εγωιστικά, σαδιστικά και ψυχοπαθολογικά στοιχεία, καθώς επίσης και να έχουν ροπή προς τον μακιαβελισμό.

Αντίθετα άνθρωποι με πιο καλά στοιχεία στην προσωπικότητά τους φάνηκε ότι είχαν αποστροφή προς τα πικρά τρόφιμα και ποτά. Οι άνθρωποι είμαστε φτιαγμένοι από τη φύση μας να προτιμούμε τη γλυκιά γεύση που έχουν τα φρούτα που μας δίνουν την απαραίτητη γλυκόζη, το καύσιμο, για να λειτουργήσουμε.
Αντίθετα, στη φύση πικρή γεύση έχουν κατά κανόνα τα δηλητήρια ώστε να τα αποφεύγουμε ενστικτωδώς. Όσον αφορά τα αποτελέσματα αυτής τη έρευνες οι επιστήμονες εικάζουν ότι τα πικρά φαγητά ίσως αποτελούν πρόκληση γι’ αυτό το είδος των ανθρώπων, που νοιώθουν να ανεβαίνει η αδρεναλίνη τους όταν τα γεύονται και πιθανώς σιγά σιγά τα συνηθίζουν.
 

-

Powered By BloggerTips.gr

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλή Αναρτήσεις