google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 9/1 έως 12/1 - ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

Video of the Day

Our Team

Know us

Αστρολογικό δελτίο για όλα τα ζώδια, από 9/1 έως 12/1

Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016


Η δυσκολία του να είσαι Αιγόκερως
Οι Αιγόκεροι είναι γεννημένοι για να διοικούν και να κυβερνούν.

Όχι βέβαια όπως οι Λέοντες που επιδιώκουν κυρίως τις τιμές και το χειροκρότημα. Η άσκηση της εξουσίας από έναν Αιγόκερω είναι ουσιαστική αφού ως γνήσιος θεματοφύλακας των συλλογικών αξιών που διέπουν την κάθε κοινωνία αναλαμβάνει την ευθύνη της διατήρησης και αν χρειαστεί της επιβολής τους.
Όπως ο Καρκίνος αναλαμβάνει το ρόλο της «μάνας«, έτσι και ο Αιγόκερως παίρνει αντίστοιχα το ρόλο του «πατέρα», προστατεύοντας και κατευθύνοντας τα «παιδιά» του. Και εννοείται πως οι παλιές καλές μέθοδοι διαπαιδαγώγησης που έχουν σαν βασικό χαρακτηριστικό τους την πειθαρχία και την υπακοή στους ανωτέρους, βρίσκουν στο ζώδιο την πλήρη εφαρμογή τους.

Σύμφωνα με την παραδοσιακή άποψη, η πορεία ενός Αιγόκερω προς τα υψηλότερα σκαλιά της ιεραρχίας, γίνεται συνήθως με τον αργό και το δύσκολο τρόπο. Δηλαδή, όποιος θέλει να ηγηθεί πρέπει πρώτα να αποκτήσει τις ανάλογες εμπειρίες περνώντας μέσα από όλα τα αναγκαία στάδια της ιεραρχίας. Κι αν κριθεί ικανός, τότε και μόνον τότε μπορεί να πάρει το χρίσμα.

Η ανάγκη της απόδειξης των ικανοτήτων τους ακολουθεί τους Αιγόκερους σε όλη σχεδόν τη ζωή τους. Και είναι σαφές ότι μέχρι να πιστοποιηθεί ότι έχουν όλα τα απαραίτητα προσόντα, νοιώθουν ανασφαλείς και υποψήφια θύματα της ανεπάρκειας τους.

Η απόρριψη είναι το μεγαλύτερο χαστούκι για έναν Αιγόκερω και ο φόβος της είναι ουσιαστικά ο καμβάς πάνω στον οποίο πλέκεται η ψυχολογία του. Για να νοιώσει ασφαλέστερος υιοθετεί μια συμπεριφορά που είναι εντός των κοινωνικών πλαισίων, δίνοντας ουσιώδη σημασία στο «φαίνεσθαι» και όχι στο «είναι». Εδώ βρίσκονται και οι ρίζες της υποκρισίας η οποία συχνά-και όχι άδικα-επισυνάπτεται στους εκπροσώπους του ζωδίου.

Ένας τρόπος για να αποφύγει την διαπόμπευση (έτσι το βλέπει ένας Αιγόκερως) θεωρεί πως είναι το να ακολουθεί πιστά τους νόμους και τους κανόνες του συστήματος που υπηρετεί. Έτσι ακόμη κι αν κάτι δεν πάει καλά θα μπορέσει να υπερασπιστεί τον εαυτό του, διακηρύσσοντας ότι έπραξε το καθήκον του. Πρακτικά ταμπουρώνεται πίσω από το «συλλογικό οχυρό», απομονώνοντας και περιθωριοποιώντας οτιδήποτε θα μπορούσε να κλονίσει η να αποσταθεροποιήσει τον κόσμο του.

Οι παρενέργειες αυτής της πολιτικής είναι άμεσες, ιδιαίτερα στα συναισθηματικά θέματα. Το συναίσθημα με τις αδυναμίες του είναι ίσως ο πιο επικίνδυνος «αντίπαλος» για μια προσωπικότητα που επικεντρώνεται στην περιφρούρηση των πρέπει και των κεκτημένων της. Από τη στιγμή μάλιστα που δεν έχει δικαίωμα στο λάθος, κάθε συναισθηματική «παρεκτροπή» ενδέχεται να αποβεί μοιραία για την «έννομη τάξη».
Επειδή ωστόσο οι Αιγόκεροι είναι ...άνθρωποι όπως και οι υπόλοιποι, παρ’ όλη την προσπάθεια τους δεν κατορθώνουν να αποφύγουν τα «ολισθήματα». Η αντίδραση τους ύστερα από μια τέτοια ...καταστροφή αδικεί συνήθως τόσο τους ίδιους όσο και τους άλλους. Από τη μια πλευρά νοιώθοντας φρικτές ενοχές «αυτομαστιγώνονται» όπως έκαναν και οι καλόγεροι στο Μεσαίωνα και από την άλλη απευθυνόμενοι ουσιαστικά στον ...εαυτό τους αρχίζουν να καυτηριάζουν όλους εκείνους τους αμαρτωλούς που διαφθείρουν τα χρηστά ήθη και καταστρέφουν την κοινωνία.

Ο Έντγκαρ Χούβερ, τρομερός... ηθικολόγος και πανίσχυρος αρχηγός του FBI για πολλά χρόνια, είναι ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό παράδειγμα μιας τέτοιας συμπεριφοράς αφού ο ίδιος σε αντίθεση με το «ηθικό» προφίλ του τα βράδια ντυνόταν γυναικεία και απολάμβανε τις χαρές της ζωής ως ... Μαίρη.

Η διαρκής προσπάθεια των Αιγόκερων να πιστοποιούν την ύπαρξη τους μέσα από την ένταξη τους στο κοινωνικό σύστημα, γίνεται με βάση τα εκάστοτε πρότυπα και είναι φυσικό όταν αλλάζουν τα πρότυπα να αλλάζουν και οι ίδιοι.
Για παράδειγμα, ο μουσουλμάνος Αιγόκερως υπερασπίζεται και αναπαράγει τις συλλογικές αξίες μιας ισλαμικής κοινωνίας, οι οποίες διαφέρουν κατά πολύ από αυτές της δυτικής κοινωνίας. Αυτός είναι και ο λόγος που τα τελευταία χρόνια παρατηρείται μια συνολική ...μεταστροφή των Αιγόκερων στη συμπεριφορά και τις επιλογές τους. Όταν δηλαδή παίρνουν το παράδειγμα από μια κοινωνία όπου κυριαρχούν οι «ξύπνιοι», οι διαπλεκόμενοι ή όσες και όσοι πρωταγωνιστές της showbiz προβάλλονται από τα ΜΜΕ, είναι πλέον πολύ εύκολο να υιοθετήσουν ένα ανάλογο προφίλ.

Και τελικά αρκετοί σύγχρονοι Αιγόκεροι σε αντίθεση με την παραδοσιακή άποψη για το ζώδιο, που το περιγράφει ως «δίκαιο και μετρημένο» συμπεριφέρονται αμετροεπώς, υπερασπιζόμενοι την υποτιθέμενη αυθεντία τους, χωρίς κατ’ ανάγκη να διαθέτουν κάποιο ουσιαστικό προσόν. Κι εδώ ταιριάζει γάντι το... άτιμη κοινωνία!

Οι σχέσεις των Αιγόκερων

Η ανάγκη του ζωδίου για κοινωνική καταξίωση μπαίνει πάνω από τα συναισθήματα και τον έρωτα. Γι αυτό πολύ συχνά οι σχέσεις των Αιγόκερων καταλήγουν να είναι συμβάσεις που εξυπηρετούν τη δημόσια εικόνα τους. Φυσικά υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές ανάμεσα στα δύο φύλα.

Οι άνδρες Αιγόκεροι, στην πλειοψηφία τους, τα... ξέρουν όλα και είναι γεννημένοι να εξουσιάζουν. Αρκετές φορές διαπνέονται από έναν-έστω και ασυνείδητο-μισογυνισμό: Το «θηλυκό» υπάρχει για να υπακούει και κάθε αμφισβήτηση της αρσενικής αυθεντίας ισοδυναμεί με «κήρυξη πολέμου»!

Θεωρούν ότι δικαιούνται να λύνουν και να δένουν, αρκεί να μην... φαίνονται εκεί που δεν πρέπει. Η τιμή πάνω απ’ όλα! Έτσι, μπορούν άνετα να κριτικάρουν και να καυτηριάζουν την ανηθικότητα (των άλλων), την ίδια στιγμή που οι ίδιοι κάνουν τα ...απίστευτα.

Σεξουαλικά οι Αιγόκεροι κυριαρχούνται από συμπλέγματα, ανασφάλειες και ενοχές και μονίμως προσπαθούν να αποδείξουν κάτι. Συχνά έχουν ομοφυλοφιλικές τάσεις και ανομολόγητα πάθη, που εννοείται πως τα ...ξορκίζουν με ανελέητα κηρύγματα περί του αντιθέτου.
Δεν χωρίζουν εύκολα και προτιμούν να συντηρούν ένα γάμο, όπου και οι δύο σύντροφοι θα κάνουν τη ζωή τους (πάντα κρυφά) με μόνη υποχρέωση να μην το μάθουν τα παιδιά και να εμφανίζονται από κοινού στα γκαλά και τις δεξιώσεις...

Οι γυναίκες του ζωδίου προτιμούν το σύντροφο τους ώριμο, κατασταλαγμένο η τέλος πάντων να είναι «κάποιος», όχι όμως απαραίτητα σε υλικό και κοινωνικό επίπεδο. Από αυτήν την άποψη οι μικρές Αιγοκερίνες είναι η ...χαρά των «παππούδων».
Σε μια τέτοια σχέση δεν τους είναι καθόλου δύσκολο να καταπιέσουν τα συναισθήματά τους, παίρνοντας αυτόματα τη θέση της «υποδεέστερης» στην ιεραρχία. Αυτό συμβαίνει μέχρι να συνειδητοποιήσουν την προσωπική τους δυναμική. Όσο μεγαλώνουν γίνονται καλύτερες αφού ξεπερνούν σταδιακά τις ανασφάλειες τους κι αναλαμβάνουν πρόθυμα το ρόλο της ...διαπαιδαγώγησης των νέων.
Σεξουαλικά μπορεί να δείχνουν ψυχρές αλλά δεν είναι. Τουναντίον...
Φυσικά το «τι θα πει ο κόσμος» είναι και γι αυτές η επίσημη οδηγία σχέσεων αλλά αν τις βοηθά η Σελήνη τους μπορούν ευκολότερα να απεμπλακούν από την υποκρισία και να αφεθούν στο δελεαστικό «ρεζίλεμα»!

Υπάρχουν πάντως και ευτυχισμένοι Αιγόκεροι, άνδρες ή γυναίκες που έχουν «μεστώσει» κι έχουν ξεπεράσει το σύνδρομο των αποδείξεων. Δεν φοβούνται να «δώσουν λογαριασμό» γιατί μέσα τους ξέρουν ότι είναι «κάποιοι», το έχουν κατακτήσει ανεξάρτητα από τους τίτλους που φέρουν ή δεν φέρουν. Και βέβαια ξέρουν να διοικούν σωστά, ξεκινώντας από τον εαυτό τους.



Πηγή: http://www.astrology.gr/PROBLEPSEIS/KOSMIKOI-RYTHMOI/item/83533-astrologiko-deltio-gia-ola-ta-zodia-apo-9-1-eos-12-1#ixzz3wfR15qzZ
 

-

Powered By BloggerTips.gr

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλή Αναρτήσεις