Ποια η ΑΛΗΘΙΝΗ έννοια της λέξης “δαίμονας;»
Το πρωτότυπο; ή την εικόνα του που δημιούργησαν οι θρησκείες;
Διότι η έννοια και λέξη “δαίμονας» και τα παραπλήσια αυτής υπήρξαν μόνον από ...την Ελλάνια θεϊκή Ελληνική γλώσσα, και όλα τα υπόλοιπα είναι κακές αντιγραφές ζήλιας και μίσους προς το Ελλάνιον γένος που μίλησε πρώτο για τα πάντα και τίποτα μέχρι σήμερα δεν έχει ειπωθεί που να μην το είπαν πρώτοι οι ΕΛΛΗΝΕΣ
ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ “ΔΑΙΜΟΝΑΣ» ΣΤΗΝ ΑΡΧΑΙΑ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΤΟ ΔΙΑΣΤΡΕΒΛΩΣΑΝ ΠΛΗΡΩΣ ΟΙ ΣΚΟΤΑΔΙΣΤΕΣ ΤΑ ΙΕΡΑΤΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΣΤΕΙΛΟΥΝ ΤΗΝ ΝΟΗΣΗ ΤΙΣ ΙΔΕΕΣ ΤΟ ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ
Η λέξη «Δαίμων» στην αρχαία Ελλάδα είχε ένα διαφορετικό νόημα. Ήταν μία χθόνια θεότητα και κατά συνέπεια στον αρχαίο ελληνικό εσωτερισμό αποτελούσε την υλοψυχή του Πλάτωνα. Δηλαδή την προβολή της αρχέτυπης Ψυχής η οποία είχε ενσαρκωθεί σε ένα χοϊκό (υλικό, φθαρτό σώμα). Ο Δαίμων του ανθρώπου, σύμφωνα με τους αρχαίους Έλληνες ήταν η ενσαρκωμένη Ψυχή, το δε «δαιμόνιον» (π.χ. δαιμόνιον του Σωκράτη) δεν ήταν τίποτα άλλο παρά αυτό που θεωρούμε εμείς σήμερα «Ανώτερο Εαυτό».
Έτσι λοιπόν η νέα εισαγόμενη θρησκεία στον Ελλαδικό χώρο αντικατέστησε την «παλαιά». Και για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, η «παλαιά» δεν ήταν θρησκεία. Ήταν ένα φιλοσοφικό σύστημα που οδηγούσε τον ήρωα – άνθρωπο στα μονοπάτια της αναζήτησης και του «γνώθι σε αυτόν». Αυτή η αναζήτηση τον έφερνε σε επαφή με τον αληθινό του εαυτό που στην αρχαία Ελλάδα ονομαζόταν Δαίμων ή Δαιμόνιο.
Η νέα εισαγόμενη θρησκεία και τα παρακλάδια της είχε ακριβώς αυτό τον σκοπό. Να καταστείλει αυτήν την αναζήτηση, να ποιμενοποιήσει περαιτέρω τους ανθρώπους ώστε να μπορέσει να τους καταστήσει μία ελεγχόμενη μάζα. Τα δε παρακλάδια είναι ακόμα πιο παραπλανητικά διότι εξωτερικά εντάσσονται απέναντι στην νέα θρησκεία εντούτοις ο πυρήνας τους είναι πιο δογματικός από αυτήν.
Πηγή:
morfeas sky