google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Aστρολογικοί δείκτες για προβλήματα στη σχέση - ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

Video of the Day

Our Team

Know us

Aστρολογικοί δείκτες για προβλήματα στη σχέση

Κυριακή 29 Μαΐου 2016

.

Υπάρχουν κάποιες πλανητικές επιρροές που φέρνουν καμιά φορά περισσότερα προβλήματα από όσα μπορεί ένα ζευγάρι να αντέξει και να διαχειριστεί. Έτσι έρχεται ο χωρισμός ή το διαζύγιο. Ένας χάρτης σχέσης ή γάμου, μπορεί να αποκαλύψει τα ζητήματα που θα κληθεί το ζευγάρι να αντιμετωπίσει.

 .

.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ ΚΡΟΝΟΣ

Η αγάπη ενίοτε πονάει, και η όψη τετραγώνου Αφροδίτης-Κρόνου είναι μια χαρακτηριστική περίπτωση «επώδυνης αγάπης». Κάνει τον πόνο όμως υπερβολικό και ανυπόφορο, κι αυτό δεν είναι φυσιολογικό. Υπάρχουν πολλά συναισθήματα απόρριψης, ή παίρνετε τα πάντα πάρα πολύ σοβαρά και δεν χαίρεστε, δεν απολαμβάνετε ο ένας τον άλλον. Η όψη μπορεί να σημαίνει πως ο ένας ή και οι δύο έχετε πρόβλημα να εκφραστείτε ή να έχετε οικειότητα μεταξύ σας.

.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΚΡΟΝΟΣ

Κάποιος έχει πάψει να αγαπά, ή το αίσθημα αγάπης μειώνεται. Υπάρχει χειραγώγηση. Τα αισθήματα και οι προσπάθειες θεωρούνται δεδομένα. Νιώθετε άβολα όταν είστε μαζί, και δεν ξέρετε πώς να συμπεριφερθείτε ο ένας στον άλλο. Η όψη δείχνει πως ως ζευγάρι εξελίσσεστε χωριστά, και το «για πάντα μαζί» μοιάζει ουτοπικό. Με αυτή την όψη Αφροδίτης-Κρόνου, χρειάζεται πολλή προσπάθεια και, στην ιδανική περίπτωση, συμβουλές ειδικού για να έρθει και πάλι η σχέση στα ίσα της.

.

ΠΛΟΥΤΩΝΑΣ ΚΟΝΤΑ Η ΕΠΑΝΩ ΣΤΙΣ ΓΩΝΙΕΣ

Ο Πλούτωνας κυβερνά το θάνατο και την αναγέννηση. Πετάει άχρηστα, ανισορροπίες, προβλήματα, ό,τι δεν λειτουργεί, και κάνει χώρο για να αντικατασταθούν από κάτι εντελώς καινούργιο, ωθώντας μας να κάνουμε μια νέα αρχή. Έτσι, αν η σχέση είναι συγκρουσιακή, ο Πλούτωνας μπορεί να φέρει την οριστική καταστροφή της, γιατί παροτρύνει το ζευγάρι να εγκαταλείψει και να προχωρήσει ο καθένας χωριστά. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα αν ο Πλούτωνας είναι μέσα ή κοντά στις γωνίες (1ο, 4ο, 7ο, 10ο οίκο). Στην περίπτωση αυτή, είναι πολύ σημαντικό το ζευγάρι να κρατήσει τις γραμμές επικοινωνίας ανοικτές και να προσπαθήσει να καταπνίξει τα προβλήματα εν τη γενέσει τους. Διοχετεύσετε την επιρροή του Πλούτωνα σε δράσεις που να ενισχύουν την επαφή σας, δημιουργώντας νέα κοινά ξεκινήματα, αντί να βάλετε το τελευταίο καρφί στο φέρετρο της σχέσης σας.

.

ΑΦΡΟΔΙΤΗ ΤΕΤΡΑΓΩΝΟ Ή ΑΝΤΙΘΕΣΗ ΟΥΡΑΝΟΣ

Μήπως η σχέση σας ξεκίνησε αστραπιαία; Αυτό θέλει λίγη προσοχή. Η υπερβολή δεν είναι ποτέ καλό πράγμα. Ό,τι ξεκινά με πολύ ενθουσιασμό και έξαψη, μπορεί να είναι δύσκολο να διατηρηθεί. Είναι σα να βάζεις το φαγητό στο φούρνο στους 300 βαθμούς. Θα το κάνεις κάρβουνο αγάπη μου! Η ένταση της σχέσης μπορεί να σας προκαλέσει ασφυξία. Ή προϊόντος του χρόνου να οδηγηθεί η σχέση σε τέλμα, και να αισθάνεστε απελπιστική βαρεμάρα και απογοήτευση, επειδή η δυναμική σας απλά δεν γίνεται να συμβαδίσει. Ο ρυθμός της σχέσης επιβραδύνει σημαντικά μετά τα αρχικά συγκλονιστικά «βεγγαλικά», και τότε αισθάνεστε πως η κοινή διαδρομή έφτασε στο τέλος της. Για να το αντιμετωπίσετε, χαμηλώστε ταχύτητα από την αρχή και βρείτε έναν σταθερό κοινό βηματισμό. Διατηρήστε την επαφή σας λίγο πικάντικη και περιπετειώδη, έτσι ώστε να μην βαρεθεί ο ένας τον άλλο.

Ήλιος σε κυριαρχία

Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά, θεωρείται ότι είναι σε κυριαρχία (rulership), είναι στο ζώδιο διακυβέρνησής του. Αυτό σημαίνει πως η δύναμή του είναι ενισχυμένη, και αυτό έχει συνήθως πολύ θετικό αποτέλεσμα για το άτομο.

Ο Ήλιος είναι φυσικός κυβερνήτης του Λέοντα, και λειτουργεί καλά σε όλες τις μοίρες του. Ο πρώτος δεκανός (οι πρώτες 10 μοίρες) του ζωδίου έχουν ως μοναδικό κυβερνήτη τον Ήλιο, ο δεύτερος δεκανός έχει μαζί και τον Δία που παρέχει τις πολύ θετικές και ευεργετικές ιδιότητές του, και ο τρίτος δεκανός έχει συγκυβερνήτη τον Άρη που προσθέτει την αρσενική δύναμή του στο φως του Ήλιου. Στο τέλος του τρίτου δεκανού βρίσκεται το ευεργετικότερο σταθερό άστρο, ο Regulus, που αποτελεί την «καρδιά» του αστερισμού του Λέοντα, και πολλαπλασιάζει το φως του Ήλιου αν βρίσκεται κάπου κοντά. Για έναν Ήλιο στο Λέοντα δεν υπάρχει κακή τοποθέτηση. Τελεία.

.

Ήλιος σε έξαρση

Υπάρχουν κάποια ζώδια, στα οποία τοποθετημένος ένας πλανήτης λειτουργεί αρκετά καλά. Η καλή τους αυτή λειτουργία ονομάζεται «έξαρση» και ο πλανήτης λειτουργεί σαν να βρίσκεται στο ζώδιο που κυβερνά, αν και ελαφρώς λιγότερο έντονα. Η επιρροή αυτή είναι αρκετά θετική και η δράση του πλανήτη λειτουργεί ομαλά.

Ο Ήλιος είναι σε έξαρση στον Κριό, και πιο ισχυρός στην 19η μοίρα του. Αυτή η φλογερή τοποθέτηση του δίνει πολύ ισχυρή θέληση, καθώς αρχετυπικά συνδέεται με τη γέννηση της νέας ζωής και την άνοιξη. Ο Ήλιος λειτουργεί πολύ καλά σε όλες τις μοίρες του Κριού, αρχής γενομένης από την πρώτη μοίρα που σηματοδοτεί την Εαρινή Ισημερία και το αστρολογικό Νέο Έτος. Η δύναμή του ενισχύεται και αναμειγνύεται με την αρσενική δύναμη του Κριού. Μεγάλη αντοχή και δύναμη για δράση χαρακτηρίζουν τον Ήλιο σε αυτή τη θέση.

Ο Τοξότης είναι μακράν το καλύτερο επόμενο ζώδιο για τον Ήλιο, καθώς είναι επίσης το τρίτο ζώδιο της τριπλότητας (triplicity) της Φωτιάς. Όταν ο Ήλιος βρίσκεται στον Τοξότη λειτουργεί σχεδόν σαν να είναι σε έξαρση, και τον φτάνει στην έξαρση και η ευεργετική συν-διακυβέρνηση του Δία όπως και τυχόν ευεργετικές όψεις που μπορεί να δέχεται. Οι Δίδυμοι είναι επίσης ένα αρκετά καλό μέρος για τον Ήλιο, ενώ τα υπόλοιπα είναι περισσότερο ή λιγότερο ουδέτερα.

.

Ήλιος σε βλάβη

Όταν ένας πλανήτης βρίσκεται στο αντίθετο ζώδιο από αυτό που κυβερνά, λέμε ότι είναι σε βλάβη. Η δύναμή του είναι εξασθενημένη, και η λειτουργία του αδύναμη. Δεν είναι αρνητικός, αλλά πάντως δεν λειτουργεί στην πλήρη ισχύ του. Και η αδυναμία του μετριάζεται –έως και εξαλείφεται εντελώς- αν δέχεται πολλές θετικές όψεις από άλλους πλανήτες.

Ο Ήλιος είναι σε βλάβη στον Υδροχόο, καθώς ο Υδροχόος βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο που ο Ήλιος κυβερνά, απέναντι από το Λέοντα. Ο «χειμώνας» παγώνει τη ζωντάνια του, και σίγουρα δεν αισθάνεται σαν στο σπίτι του. Αυτό με κανένα τρόπο δεν σημαίνει ότι όλοι οι Υδροχόοι έχουν μια κακή ζωή, ή είναι καταδικασμένοι και ανήμποροι στις υποθέσεις που κυβερνώνται από το ζώδιο και τον οίκο όπου πέφτει ο Ήλιος. Απλά, ξεκινούν την πορεία τους στη ζωή με λιγότερα από τα δώρα που σε άλλη περίπτωση θα τους χορηγούσε ο Ήλιος, και θα αντιμετωπίσουν περισσότερα προβλήματα αν παράλληλα ο Ήλιος τους δέχεται και όψεις αρνητικές από άλλους πλανήτες.

.

 

Ήλιος σε πτώση

Το ζώδιο που βρίσκεται απέναντι από το ζώδιο έξαρσης (exaltation), ονομάζεται ζώδιο της «πτώσης» (fall) ενός πλανήτη. Στο ζώδιο πτώσης του ο πλανήτης χάνει σε δύναμη και δεν λειτουργεί καλά, παρότι το να βρίσκεται σε πτώση είναι πολύ καλύτερο από το να βρίσκεται σε βλάβη (detriment).

Ο Ήλιος είναι σε πτώση στο Ζυγό, με τις 19 ως 21 μοίρες να θεωρούνται ως οι πιο εξασθενητικές. Ο τελευταίος δεκανός του Ζυγού μαζί με τον πρώτο δεκανό του Σκορπιού, θεωρούνται από τις χειρότερες τοποθετήσεις του Ήλιου, καθώς στην περίπτωση αυτή έχουμε πολύ έντονη επιρροή του Κρόνου και του Άρη αντίστοιχα. Η περιοχή αυτή ονομάζεται «Κεκαυμένη Ζώνη» (Via Combusta) και είναι το πιο σκοτεινό μέρος όλου ζωδιακού κύκλου.

.

Ήλιος peregrine

Όταν ένας πλανήτης δεν είναι ούτε στην κυριαρχία του, ούτε σε βλάβη, έξαρση ή πτώση, ονομάζεται «περιπλανώμενος» (peregrine). Αυτή η θέση είναι μάλλον ουδέτερη, και η λειτουργία του πλανήτη καθορίζεται ως επί το πλείστον από τις όψεις που δέχεται από άλλους πλανήτες.

 

-

Powered By BloggerTips.gr

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλή Αναρτήσεις