google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 Πλανήτες: Το πέρασμα της ενέργειάς τους από το Ασυνείδητο στο Συνειδητό (Part 2) - ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

Video of the Day

Our Team

Know us

Πλανήτες: Το πέρασμα της ενέργειάς τους από το Ασυνείδητο στο Συνειδητό (Part 2)

Τετάρτη 28 Ιανουαρίου 2015

Τα 13 (μέχρι τώρα) ουράνια σώματα-σύμβολα

Ήλιος

Το αρχέτυπο της ολοκλήρωσης.

Η διάσταση στο Συλλογικό Συνειδητό

Ο βασιλιάς, ο ήρωας. Η προσωπική έκφραση. Το Εγώ, η Εγωική Συνείδηση. Η πορεία της εξατομίκευσης. Το αρσενικό. Ο πατέρας, ο σύζυγος. Το επάγγελμα.

Σκιά: Η «Ύβρις». Ο φαλλοκράτης, ο πατέρας-αφέντης.

Σελήνη: Το αρχέτυπο της προστασίας.

Η διάσταση στο Συλλογικό Συνειδητό

Η Βασίλισσα, η Μεγάλη Μητέρα. Το συναίσθημα, ο ψυχισμός. Ορμόνες, μνήμη. Η μητέρα, η σύζυγος, η τροφός. Το θηλυκό. Το κοινό.

Σκιά: Η μητέρα που «τρώει» τα παιδιά της. Η μαινάδα, η «κυρά Κατίνα». Ο όχλος.

Ερμής: Το αρχέτυπο της σύνδεσης.

Η διάσταση στο Συλλογικό Συνειδητό

Αγγελιοφόρος, μεσολαβητής. Ο έμπορος, ο ταξιδευτής. Ο διπλωμάτης. Νοητικά τεχνάσματα, ερμηνεία. Επικοινωνία, πληροφορία, γραπτά, media. Τεχνικές και συσκευές. Συμβόλαια. Ρητορική, δικηγορία.

Σκιά: Ο συμφεροντολόγος, ο πονηρός. Ο δημαγωγός. Η προπαγάνδα, η σοφιστεία. «Το άσπρο, μαύρο».

Αφροδίτη: Το αρχέτυπο της αρμονίας.

Η διάσταση στο Συλλογικό Συνειδητό

Έρωτας, σχέσεις. Ομορφιά, αισθητική. Ειρήνη, ευμάρεια. Τέχνες, διακόσμηση, καλλωπισμός. Διατροφή, αγαθά.

Σκιά: Ο ματαιόδοξος, ο τρυφηλός, ο άπιστος. Τεμπελιά, ελαστική ηθική, σκάνδαλα. Πορνεία, βιομηχανία του σεξ.

Άρης: Το αρχέτυπο της δράσης.

Η διάσταση στο Συλλογικό Συνειδητό

Αυτοσυντήρηση. Ζωτική δύναμη, ενέργεια. Αθλητισμός, επιχειρηματικότητα. Άθλος, κατάκτηση. Εντατική δράση. Σεξ.

Σκιά: Πόλεμος. Ο νόμος της ζούγκλας. Βαρβαρότητα, άγρια ένστικτα. Ατυχήματα, συγκρούσεις.

Δήμητρα: Το αρχέτυπο των «άλλων».

Η διάσταση στο Συλλογικό Συνειδητό

Συλλογικό πνεύμα, διάδοση. Το «εγώ» σε σχέση με τους «άλλους». Η δημόσια εικόνα του ατόμου, διασημότητα. Κοινωνικότητα, ενασχόληση με τα κοινά, πολιτική. Media, δημοσιογράφοι, εκδότες. Life style. Δίκες.

Σκιά: Ο διαβόητος, ο κακόφημος. Ο οπορτουνισμός, η δημαγωγία. «Άρτος και θεάματα».

Δίας: Το αρχέτυπο της επέκτασης.

Η διάσταση στο Συλλογικό Συνειδητό

Ο «ευεργέτης». Το κέρας της Αμάλθειας. Πλούτος, εύνοια, επιχειρήσεις. Πολλαπλασιασμός. Κοινωνική ισχύς, αναγνώριση. Διορισμός, ισχυρή προστασία. Τύχη, εύκολες λύσεις, τροφοδοσία. Πολυμέρεια, πολυπραγμοσύνη.

Σκιά: Αναξιοκρατία, διαφθορά. Κενότητα, επιφάνεια. Ανάπτυξη χωρίς βάσεις, το «πυροτέχνημα». Σκάνδαλα.

Κρόνος: Το αρχέτυπο της συγκρότησης.

Η διάσταση στο Συλλογικό Συνειδητό

Το «φρούριο». Όρια, περιορισμοί. Ο νόμος της ανταποδοτικότητας. Διοίκηση, νόμοι, συλλογικές αξίες. Το Σύστημα, το καθεστώς. Επάγγελμα. Δομή, σκελετός. Γνώση, πείρα, σοφία. Ευθύνη, έργο. Ωριμότητα, οι γεροντότεροι.

Σκιά: Δογματισμός, ακαμψία, σκληρότητα. Το «φαίνεσθαι» πάνω από το «είναι». Ο τυπολάτρης, ο υποκριτής. Υποτέλεια, ψυχικός ευνουχισμός. Ατυχία, εμπόδια.

Χείρων

Το αρχέτυπο της κοινότητας.

Η διάσταση στο Συλλογικό Συνειδητό

Κληρονομικότητα, ρίζες. Οικογένεια, σπίτι, γενεαλογικό δέντρο. Παράδοση, λαϊκή σοφία, ήθη και έθιμα. Ιστορία, αρχαιολογία, μυθολογία. Αντίκες, μουσεία. Ρετρό, αναβίωση, αναπαλαίωση. Ο βετεράνος. Τα γιατροσόφια.

Σκιά: Δεισιδαιμονία, πρόληψη. Προγονολατρεία, αναχρονισμός, παρελθοντολογία. Παιδικά τραύματα.

Ουρανός

Το αρχέτυπο της αλλαγής.

Η διάσταση στο Συλλογικό Συνειδητό

Ο από μηχανής Θεός. Ξαφνικές καταστάσεις, απρόοπτα, εκπλήξεις. Εφευρέσεις, ανακαλύψεις, έρευνα. Κοινωνικές επιστήμες, πολιτική. Ο διαφορετικός. Επανάσταση, αναθεώρηση. Νέες επιστήμες, τεχνολογία, ηλεκτρισμός, Διάστημα. Πειράματα, θεωρητική επεξεργασία.

Σκιά: Φανατισμός, ακρότητες. Πτώση από ψηλά. Σοκ, σεισμός, κεραυνός. Ακραία καιρικά φαινόμενα, τυφώνας, θύελλα. Ο παρανοϊκός. Ο προκλητικός, ο αντιδραστικός. Ιδιοτροπία, παραξενιά, εκκεντρικότητα. Ανταρσία.





Ποσειδών: Το αρχέτυπο της υπέρβασης.

Η διάσταση στο Συλλογικό Συνειδητό

Ο φύλακας-άγγελος, το θαύμα. Η «μυστικιστική συμμετοχή». Προφητεία, θεραπεία. Τέχνη. Χημεία, χημικά, αέρια ή υγρά. Θρησκεία, ιδεολογία, όραμα. Η Αγάπη. Συμβολισμός, αλληγορία, παραβολή. Τα όνειρα, ο ύπνος. Ρομαντισμός, φαντασία. Φυγή, απόκρυψη, παραλλαγή. «Αστρικά ταξίδια». Μια κατά λάθος επιτυχία.

Σκιά: Το Χάος, η ανυπαρξία. Η ολοκληρωτική απόσυρση από τη ζωή. Θρησκοληψία. «Ουσίες». Απάτη, αυταπάτη, φαντάσματα, χίμαιρες. Παραχάραξη, πλαστογραφία. Προδοσία, μηχανορραφία. Αστοχίες, επιζήμια λάθη. Τρέλα, ψυχικές παθήσεις, αλλεργίες. Τοξικές προσβολές, ασθένειες, επιδημίες. Ξόρκια, «μαγικά φίλτρα». Πνιγμός, πλημμύρα.

Πλούτων: Το αρχέτυπο της αναγέννησης.

Η διάσταση στο Συλλογικό Συνειδητό

Ο Ήλιος τη νύχτα. Ξεκίνημα από το μηδέν. Μια «μοιραία» υπεροχή ή σωτηρία. Το αρχέγονο, το απόλυτο, το βάθος. Συμπύκνωση, συγκέντρωση εξουσίας, πλούτου ή ελέγχου. Βαριά οχήματα. Μυστικές ομάδες. Πυρηνική ενέργεια. Έρευνα του απόκρυφου και των μυστηρίων, ενδοσκόπηση. Έρευνα του σύμπαντος. Η νυκτερινή ζωή. Σεξ, ένστικτα.

Σκιά: Εκμηδενισμός, τέλος, καταστροφή. Η «σκοτεινή πλευρά», ο «Κάτω Κόσμος». Η κακή μοίρα. Κοινωνικό περιθώριο, εγκληματικότητα. Μαφία. «Μαύρη μαγεία».

Φυσικές καταστροφές. Υπονόμευση, βούλιαγμα.

Έρις: Το αρχέτυπο της ειδίκευσης.

Η διάσταση στο Συλλογικό Συνειδητό

Τα «δώρα των Θεών». Η εξοπλισμένη συνείδηση. Η αναλυτική τάξη, κατακερματισμός. Ο μικρόκοσμος. Ιατρική, μικροβιολογία, μοντέρνα Φυσική. Ψηφιακή τεχνολογία, ηλεκτρονικοί υπολογιστές. Ο τεχνοκράτης. Παροχή υπηρεσιών, γραμματεία. Ο εργαζόμενος, η εργασία.

Σκιά: Το δέντρο γίνεται δάσος. Σχολαστικισμός, μανία με τη λεπτομέρεια. Γραφειοκρατία, εργασιομανία. Η «ευημερία των αριθμών». Ασθένειες.

Φυσικά, η παραπάνω κωδικοποίηση δεν είναι ούτε πλήρης, ούτε οριστική.

Ακόμη και ο χαρακτηρισμός των αρχετύπων μπορεί να εμπλουτιστεί. Για παράδειγμα, ο Κρόνος, εκτός από σύμβολο-αρχέτυπο της συγκρότησης, είναι και αυτό του περιορισμού.

Πολλές και επίσης σημαντικές πληροφορίες μπορείτε να βρείτε και στην αστρολογική φιλολογία περί πλανητών κλπ.

Δίνει όμως ένα μέτρο για τις εν δυνάμει ιδιότητες των ουρανίων σωμάτων, που κατά τη γνώμη μου «έχουν λόγο» στη σύγχρονη Αστρολογία.

 

-

Powered By BloggerTips.gr

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλή Αναρτήσεις