google.com, pub-2246681236863828, DIRECT, f08c47fec0942fa0 ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ - ΜΕΛΛΟΝΤΟΛΟΓΟΣ

Video of the Day

Our Team

Know us

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015




ΑΝΤΕΧΕΤΕ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ; ΤΟΤΕ ΘΑ ΚΑΤΑΝΟΗΣΕΤΕ ΤΑ ΠΑΝΤΑ
ΓΝΩΘΙ Σ ΑΥΤΟΝ

ΚΑΛΩΣ ΗΡΘΑΤΕ ΣΤΟ ΣΥΜΠΑΝ ΤΟΥ ΜΟΡΦΕΑ

ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΕΡΜΗΤΙΚΑ ΚΕΙΜΕΝΑ

Ανάλυση κειμένου:

Πρόλογος

ΠΟΙΑ ΤΑ ΦΩΤΕΙΝΑ ΠΕΔΙΑ ΠΟΙΟΣ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΑ Η ΘΝΗΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΡΜΗ ΤΟΝ ΤΡΙΣΜΕΓΙΣΤΟ

Ο Ερμής μας μιλά για τα φωτεινά πεδία (μονοπολική δημιουργία), που βρίσκεται έξω από την διπολική δημιουργία.
Η διπολική δημιουργία αυτή που ζούμε σήμερα, τα συστατικά της, το δοχείο της γένεσης, γεννήθηκαν από το σκότος.

..Κάπου μακριά από τα Φωτεινά Πεδία, και ενώ ακόμη ήταν μισογεννημένη αυτή η σκοτεινή υγρή φύση από το σκότος, από τα Φωτεινά Πεδία ξεπήδησε Άγιος Λόγος πάνω στην σκοτεινή αυτή φύση..και από την σκοτεινή φύση ανυψώθηκε το πνεύμα της από την γη και τα νερά που βρισκόταν, μαζί με τον ελαφρύ αέρα που το ακολούθησε, αφήνοντας την γη και τα νερά μόνα τους ως τα βαρύτερα στοιχεία και μη αιθερικά, και ενώθηκαν με το σκοτεινό πυρ,(πυρ=η σκοτεινή ενεργειακή δομή αυτής της φύσης).
(Πνεύμα είναι η σκοτεινή σκέψη που "διαβάζει" το πνεύμα από τον αιθέρα, την ενεργειακή δομή της δημιουργίας πάνω στον υλικό κόσμο και την μεταφέρει στα έμβια όντα μέσω του εγκεφάλου τους).

Ως αποτέλεσμα από την ένωση αυτή, Αγιοποιήθηκαν το σκοτεινό πυρ και το σκοτεινό πνεύμα, μαζί με τον ελαφρύ αέρα, δίνοντας μια διπολική διάσταση στην νέα δημιουργία, (καλού-κακού, μέσα από την αρμονία μεταξύ των δύο αντιθέτων).
Χωρίς όμως να Αγιοποιηθούν τα βαρύτερα στοιχεία η "γη και τα νερά"..ο υλικός κόσμος.
(Και το ανθρώπινο σώμα είναι από νερό 70% και γη 30% σώμα θνητό, βαρύ, αργό, που φθείρεται και πεθαίνει).

Στην συνέχεια ο Πατέρας Νους Θεός, Φως και Ζωή Υπάρχων, γέννησε με τον Λόγο, έναν Δεύτερο Νου Δημιουργό, Ομοούσιο με τον Λόγο του, αλλά από Πυρ και Πνεύμα, με τέλειες ενέργειες (Πυρ), και τέλειο Πνεύμα (Νου), προερχόμενες εκ του Φωτός, ώστε να ομοιάζει το Πυρ και Πνεύμα του Δεύτερου Νου Δημιουργού, με την δομή της καινούριας φύσης που δημιουργήθηκε, που είναι από πυρ και πνεύμα Αγιασμένο μεν, αλλά από το σκότος γεννημένο δε τα συστατικά του.
Άρα έχουμε τον Δεύτερο Νου Δημιουργό γεννημένο από τον Λόγο του Πατέρα Νου Θεό Φως και Ζωή Υπάρχων, και μια Αγιασμένη φύση από πυρ και πνεύμα, (καλό-κακό σε αρμονία), μαζί με τον ελαφρύ αέρα, δίχως όμως να Αγιαστεί η γη, και τα νερά, στα οποία υλικά βαριά στοιχεία, επικρατεί η φθορά και ο θάνατος.
....................
..............................................

Αφού πλέον ενώθηκε ο Άγιος Λόγος του Φωτός με την σκοτεινή αυτή φύση και την Αγίασε, (εκτός την γη, και τα νερά), ο Δεύτερος Νους δημιουργός, που είναι Ομοούσιος με τον Λόγο του Πατέρα Νου Θεού που είναι Φως και Ζωή Υπάρχων, ως Πυρ και Πνεύμα που είναι με τέλειες ενέργειες, έδωσε κίνηση στα στοιχεία της σκοτεινής Αγιασμένης φύσης.

Και δημιούργησε ένα σύμπαν των επτά κύκλων-σφαιρών, από πυρ και πνεύμα, ενεργειακό και Αγιασμένο, (πυρ=ενεργειακή δομή), μαζί με το Αγιασμένο πνεύμα της φύσης, πνεύμα=αιθέρας οι πληροφορίες-ενέργειες που υπάρχουν στην θνητή δημιουργία των επτά κύκλων-σφαιρών, , και δέκτης αυτών των ενεργειών (καλό-κακό) σε αρμονία.

Αλλά μέσα στον δικό μας κύκλο, τον τρισδιάστατο υλικό μας κόσμο της ύλης, επικρατεί η αντίθεση και σύγκρουση μεταξύ των αντιθέτων, και όχι η Αρμονία, άρα αυτή η αντίθεση επιφέρει τις κορυφές καλού-κακού, και δεν υπάρχει αρμονία μεταξύ τους, αφού η γη και τα νερά δεν έχουν Αγιοποιηθεί, και ο άνθρωπος της γης είναι από σάρκα με συστατικά της σάρκας το νερό 70% και την γη 30% , και αυτή είναι η λογική που επικρατεί στον εγκέφαλο και λογική-πνεύμα, του σάρκινου ανθρώπου, να μην ζει με την Αρμονία, αλλά μέσα από τις αντιθέσεις των άκρων των αντιθέτων.
.............................
.........................................................

Αυτή η νέα δημιουργία, των επτά κύκλων-σφαιρών, κινείται γύρω από έναν άξονα, ο κάθε κύκλος-σφαίρα μέσα στην άλλη, δίχως αρχή και τέλος, και ο κάθε κύκλος-σφαίρα, ενώνεται με τον μεγαλύτερο η μικρότερο, μέσα από τις "ρίζες" πύλες, οι οποίες πύλες φυλάσσονται, όπως και κάθε κύκλος-σφαίρα φυλάσσεται περιμετρικά από τον Λόγο του Πατέρα Νου Θεού Φως και Ζωή Υπάρχων, μαζί με τον Δεύτερο Δημιουργό Νου.

Αγιάστηκαν δηλαδή όλες οι σφαίρες-κύκλοι εσωτερικά, αλλά δίχως να Αγιαστούν τα βαρύτερα στοιχεία της φύσης, η γη και τα νερά, στον οποίο κύκλο-σφαίρα που ανήκουν η γη και τα νερά, (υλικός κόσμος), και κατακάθησαν χαμηλά, ως βαριά και πολύ σκοτεινά στοιχεία που είναι, δίχως να Αγιαστούν και να επιφέρουν την Αρμονία των αντιθέτων.
..............
...............................

Έτσι,τα πιο βαριά στοιχεία με την περιστροφή του νέου σύμπαντος, η γη και τα νερά, κατακάθησαν στον μικρότερο κύκλο-σφαίρα, δηλαδή ο τρισδιάστατος υλικός κόσμος των αντιθέσεων και συγκρούσεων, σε μια συνεχή διαμάχη μεταξύ τους, μέσα από τα άκρα κορυφές μεταξύ τους δίχως την αρμονία.
...........
...........................

Μόνον τα βαρύτερα υλικά στοιχεία, η ύλη, ο υλικός κόσμος, έμειναν δίχως τον Άγιο Λόγο, κι έγιναν άλογα! (γη, νερά).

Γι'αυτό και επικρατεί στην ύλη η φθορά, και ο θάνατος, διότι το αντίθετο του φωτός είναι η ανυπαρξία, ειδάλλως ο άνθρωπος θα ζούσε χωρίς να πεθαίνει η σάρκα του ούτε να φθείρεται.

Η ψυχή δίνει μεν την ζωή ενσαρκώμενη στην σάρκα, στην ύλη, αλλά υπάρχει η φθορά και ο θάνατος. Τα δύο αντίθετα ζωή και θάνατος που ζουν μη αρμονικά μεταξύ τους, στα άκρα.

Τα συναισθήματα, οι αισθήσεις, τα πάθη, οι επιθυμίες, είναι "αθάνατες" θνητές ενέργειες-πληροφορίες-συχνότητες, θνητών σωμάτων, του θνητού πνεύματος της ανθρώπινης σάρκας, που αν και Αγιασμένο το πνεύμα της φύσης, δεν παύει να μας χαρίζει σαν άνθρωποι της γης που είμαστε απλόχερα, τις μεγάλες αντιθέσεις όταν γινόμαστε ένα με την σάρκα και την λογική της, διότι η σάρκα δεν είναι Αγιασμένη άρα και η λογική της σάρκας, (το εγώ μας), δεν φέρει την Αρμονία αλλά τα άκρα, σε μια αέναη διαμάχη μεταξύ των αντιθέσεων.

Τα συναισθήματα πάθη επιθυμίες οι αισθήσεις, τα δύο αντίθετα τους, (λύπη-χαρά, πόνος-ηδονή, δράση-αντίδραση, ζωή-θάνατος, κτλ), ανήκουν αποκλειστικά στον Τρισδιάστατο κόσμο της λογικής του θνητού πνεύματος, των άκρων, μέσα από τις κορυφές μιας αέναης και μάταιης διαμάχης μεταξύ τους ποιος θα επικρατήσει.
Μόνον με την Αρμονία της αυξομείωσης των αντιθέσεων αυτών των ενεργειών, μπορούμε να αποβάλλουμε το εγώ μας και να ανέλθουμε στον επόμενο κύκλο-σφαίρα.

Ειδάλλως θα γινόμαστε ολοένα και περισσότερο ένα με αυτόν τον υλικό κόσμο, άσχετα αν είμαστε καλοί η κακοί άνθρωποι, διότι και το "ακραίο" καλό είναι υπαίτιο του "ακραίου"κακού στην ζωή μας
...........
..........................

Μετέπειτα ο Δεύτερος Νους Δημιουργός, δημιούργησε πάνω στην γη, τα νερά, και τον αέρα, όντα άλογα, δίχως τον Άγιο Λόγο, όπως τα ζώα, τα θηλαστικά, και γενικώς όλη την έμβια ζωή, ως αρσενικοθήλυκα.(με σάρκα).
...............
.................................
...............................................................

Στην συνέχεια ο Πατέρας Νους Θεός, που είναι Φως και Ζωή Υπάρχων, γέννησε τον Άνθρωπο καθ'ομοίωσιν, από Φως και Ζωή, οπότε ο Άνθρωπος γεννήθηκε έξω από την θνητή δημιουργία.
Καθ'ομοίωσιν στα Φωτεινά Πεδία, Φως και Ζωή

Και καθώς εξουσίαζε τα πάντα ο Άνθρωπος, και αφού έζησε και κατανόησε τα Φωτεινά Πεδία, άρχισε να δημιουργεί κι αυτός....

Θέλησε όμως μετά από όλα αυτά να μπει μέσα στην θνητή δημιουργία για να ζήσει σε αυτή και να την κατανοήσει..και το θέλημα του έγινε αμέσως πράξη.
Μόλις διέρρηξε τους κύκλους της διπολικής δημιουργίας ο Άνθρωπος, από Φως και Ζωή που ήταν, έγινε Νους και ψυχή,
αλλά συνέβη τότε το εξής μυστήριο από την θνητή Αγιασμένη αλλά παρόλα αυτά ακόμη σκοτεινή φύση-πνεύμα:

Το πνεύμα της φύσης αμέσως διέσπασε τα πάντα από αρενικοθήλυκα που ήταν, και όλα τα όντα που είχαν δημιουργηθεί, διασπάστηκαν σε αρσενικά και θηλυκά, σε καλό-κακό, ζωή-θάνατο, δράση-αντίδραση, και πλέον οτιδήποτε, θα είχε και το αντίθετο του.

Διασπάστηκε η αρμονία της ενεργειακής δομής τoυ πνεύματος της θνητής φύσης με την είσοδο του Ανθρώπου, ώστε ο άνθρωπος να γίνει ένα με την θνητή φύση, μέσω του θνητού σώματος που θα πάρει από την θνητή φύση και το πνεύμα της.
Και για να ανέλθει στους ανώτερους κύκλους-σφαίρες, θα το καταφέρει μόνον μέσω της Αρμονίας, αποφεύγοντας τις αντιθέσεις των άκρων, δράση-αντίδραση κτλ.
........................

Αμέσως μετά η θνητή φύση δημιούργησε επτά δικούς της ανθρώπους, έναν για κάθε κύκλο-σφαίρα.
Στην δική μας σφαίρα, το πνεύμα της φύσης δημιούργησε τον σάρκινο άνθρωπο της Γης, με το δικό του δυαδικό πνεύμα της φύσης, και την λογική των αντιθέτων της θνητής φύσης, που "βλέπει"μόνον την φύση, μαζί με τις ατελείς θνητές σκέψεις, καλό - κακό, δράση-αντίδραση, τα άκρα και την αέναη διαμάχη μεταξύ τους.
(Αν γίνει ο άνθρωπος της Γης ένα με την φύση, (εγώ του), πάντα θα αντιδρά μέσα από τα άκρα και θα βρίσκεται μακριά από την αρμονία των αντιθέτων).
.............
...........................

Ο Δεύτερος Νους δημιουργός με την σειρά του, δημιούργησε τον δικούς του επτά Ανθρώπους, έναν για κάθε κύκλο-σφαίρα, και στον δικό μας κύκλο, δημιούργησε τον Άνθρωπο με Νου από τέλειες ενέργειες-σκέψεις, και την ψυχή ως το τέλειο ενεργειακό σώμα, που θα τον κινεί και θα περιφέρεται μέσα στο δυαδικό πλέον σύμπαν, και όταν θα ενσαρκώνεται πάνω στην γη, τα νερά, και τον αέρα, όπως ο πλανήτης Γη, θα ενδύεται τον χιτώνα της σάρκας, μαζί με το πνεύμα της σάρκας, την λογική του "εγώ", μέσα από τις αντιθέσεις των άκρων, που ούτε Αγιασμένα είναι, άρα δεν έχουν την Αρμονία, αλλά και είναι σώμα και πνεύμα της θνητής φύσης δίχως τον Λόγο, δηλαδή δίχως την Αρμονία.
..............
...............................

Και όταν ο Άνθρωπος, (νους με τέλειες ενέργειες-σκέψεις), και (πυρ-ψυχή με τέλειο, αθάνατο, αεικίνητο, ενεργειακό σώμα), θα ενσαρκώνεται μέσα σε σώμα σάρκινο, πάνω στην Γη, τότε μαζί με αυτές τις τέλειες ενέργειες της ψυχής, , θα έρχονται και αυτές του θνητού πνεύματος, και της μη Αγιασμένης σάρκας, και θα προσκολλούνται πάνω στο τέλειο ενεργειακό σώμα της ψυχής, δίνοντας η ψυχή ζωή στον θάνατο που είναι η σάρκα, αλλά πλέον η ψυχή γίνεται ο θνητός άνθρωπος της Γης, υποφέροντας από την σάρκα, και το πνεύμα της θνητής φύσης-λογική, και ταυτόχρονα ζώντας η ψυχή, πάνω στην γη, και τα νερά, που δεν είναι Αγιασμένα...άρα με πόνο λύπη, και χαρά μεν αλλά αιτία πολλών δεινών όταν προέρχεται από έπαρση του εγώ και των αντιθέσεων μεταξύ τους, εκτός κι αν επικρατήσει η ψυχή (αγάπη), και φέρει την Αρμονία.

Από τα ίδια συστατικά μη Αγιασμένα, είναι γεννημένη η ανθρώπινη σάρκα. 70% νερό, και 30% γη. Άρα και το θνητό πνεύμα που θα προσκολληθεί στην σάρκα ο θνητός εγκέφαλος η θνητή λογική, θα γίνει ένα με την σάρκα.
Η ψυχή είναι Νους και όχι πνεύμα. Νους προερχόμενος εκ του Φωτός, Νους με τέλειες ενέργειες-σκέψεις.
........................

Και όποιος άνθρωπος αναγνωρίσει την αληθινή του ουσία, θα ανέλθει τους κύκλους-σφαίρες, μέσω της Αρμονίας, και θα ξαναγυρίσει πίσω στα Φωτεινά Πεδία, αφού πρώτα καθαρίσει η ψυχή στον έβδομο κύκλο, από όλες τις ενέργειες της θνητής δημιουργίας, και πλέον καθαρή η ψυχή από όλα όσα υπάρχουν στο θνητό σύμπαν, θα γίνει και πάλι Φως και Ζωή, και θα επανέλθει στα Φωτεινά Πεδία.
..ειδάλλως θα υποφέρει για πάντα μέχρι την ανακαίνιση του σύμπαντος, διότι θα έχει γίνει πλέον ένα με την θνητή φύση και το πνεύμα της.
.................
.....................................

Και εμείς πρέπει να γνωρίσουμε τον εαυτό μας "γνώθι σ' αυτόν" και να μην γίνουμε ένα με την ύλη ώστε να απεγκλωβιστούμε από την ύλη...αυτή και η κόλαση μας, όπως και οι αισθήσεις και τα συναισθήματα προερχόμενα από το σκοτεινό σάρκινο σώμα μας, όπως και οι σιχαμερές αισθήσεις του θανάτου, ειδικά στους κακούς και πονηρούς ανθρώπους που γίνονται ένα με την ύλη, και δεν μπορούν να απεγκλωβιστούν οι ψυχές από το σάρκινο σώμα, και επανέρχονται σε αυτό, και ολοένα γίνονται περισσότερο ένα με το σάρκινο σώμα και την ύλη, και υποφέρουν ακόμη περισσότερο από τις αισθήσεις..

Πρέπει η ψυχή και ο Νους της ψυχής, να εξουσιάσουν το θνητό σώμα και το θνητό πνεύμα, και όχι το θνητό σώμα με το θνητό πνεύμα να εξουσιάσουν, τον Νου και την ψυχή
..Αυτή και είναι η δημιουργία του διπολικού σύμπαντος Bing Bang
..................
......................................

Μας λέει ο Ερμής, ότι αν το σώμα εξουσιάσει την ψυχή, δηλαδή γίνει δέσμια η ψυχή του σάρκινου σώματος, άρα ερωτευτεί την ύλη, και τον υλικό κόσμο, τότε επιστρέφει πάλι πίσω στην Γη, και ανάλογα με την προηγούμενη ζωή εδώ, παίρνει και το ανάλογο σώμα.

Η αγαθή ψυχή ανεβαίνοντας τους κύκλους-σφαίρες, έχει ακόμη μαζί της τις καθοδικές θνητές ενέργειες που την ακολουθούν, μέχρι να τις αποβάλλει σε κάθε κύκλο, μαζί με το ανάλογο θνητό σώμα που αναλογεί στις θνητές ενέργειες, και να ανέβει προς τα πάνω καθαρή.
..........

Να ξεκαθαρίσω ότι ο Ερμής ο Τρισμέγιστος αναφέρει ότι οι αισθήσεις τα πάθη και οι επιθυμίες καθαρίζονται ανεβαίνοντας η ψυχή τους επτά κύκλους!
Άρα μας μιλά για επτά κύκλους που πρέπει να ανέλθουμε, επτά σώματα, ένα για κάθε κύκλο.

Στους επόμενους κύκλους, θα υπάρχει και το ανάλογο σώμα από την πλευρά του ψυχής στον άνθρωπο, και το ανάλογο σώμα από την πλευρά του θνητού σάρκινου πνεύματος.
.............................

Εδάφ.24. ΕΡΜΗΣ στον Ποιμάνδρη:

- Όλα αυτά που μου δίδαξες είναι καλά. Αλλά πες μου πως θ' ανεβούν οι αγαθές ψυχές προς τα άνω;
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ στον Ερμή:

- Πρώτα, όταν έλθει η ώρα του θανάτου, το υλικό ανθρώπινο σώμα θα παραδοθεί στην αλλοίωση και τον αφανισμό. Το ήθος του ανθρώπου θα παραδοθεί στο δαίμονα ανενέργητο, οι αισθήσεις του σώματος θα επανέλθουν στις πηγές τους για να γίνουν μέρη ενέργειας, και ο θυμός και η επιθυμία θα ριχθούν στην άλογο φύση.
Εδάφ.25. Ετσι η ψυχή του ανθρώπου θα εξορμήσει από τη γη προς τα άνω με τη βοήθεια της αρμονίας και θα δώσει: στην πρώτη ζώνη, την αυξητική και μειωτική ενέργεια, στη δεύτερη ζώνη, τη μηχανή των κακών έλξεων και το δόλο ανενέργητο, στην τρίτη ζώνη την επιθυμία της απάτης ανενέργητη, στην τέταρτη ζώνη την προφάνεια της αρχοντιάς απλεονέκτητη, στην πέμπτη ζώνη το ανούσιο θράσος και την προπέτεια της τόλμης, στην έκτη ζώνη τις κακές αφορμές του πλούτου ανενέργητες και στην έβδομη ζώνη θα δώσει το ενεδρεύον ψεύδος.
..................................

Να τελειώσω λέγοντας, ότι οι επτά κύκλοι δεν αποσαφηνίζεται από τον Ερμή τι είναι ακριβώς, αν είναι σύμπαντα, η ίσως να αναφέρεται σε επτά κύκλους-σφαίρες αυτογνωσίας.

Άρα μπορεί και όλα εδώ να συμβαίνουν, η εξέλιξη και άνοδος μας μέσα από την αυτογνωσία του ανώτερου ιδεατού εαυτού μας, τον Νου και την ψυχή.

Το διαβάσαμε από το:
ΠΟΙΜΑΝΔΡΗΣ - ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΕΡΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΥ

- See more at: http://www.diadrastika.com/2015/11/ermis-trismegistos-peri-dimiourgias-kai-anthropou.html#sthash.DglFYcjx.dpuf
 

-

Powered By BloggerTips.gr

Η λίστα ιστολογίων μου

Δημοφιλή Αναρτήσεις